Missä on presidentin kesäasunto?

Missä on presidentin kesäasunto?

Tasavallan presidentin kesäasunto Kultaranta sijaitsee luonnonkauniissa merimaisemassa Naantalissa. Kultarannan huvilatilan pinta-ala on 56 hehtaaria ja siihen kuuluu lukuisia rakennuksia, kasvihuoneita sekä valtavat hoidetut puistoalueet. Kultarannan keskeinen rakennus on puistojen ympäröimä graniittilinna.

Missä Suomen presidentti asuu?

Mäntyniemi (ruots. Talludden) on vuonna 1993 valmistunut Suomen tasavallan presidentin virka-asunto. Mäntyniemi sijaitsee Helsingin Meilahdessa.

Kuka on presidentin sijainen?

Pääministeri on vastuussa toimistaan eduskunnalle kuten muutkin ministerit. Pääministeri toimii myös tasavallan presidentin sijaisena tämän ollessa estyneenä. Jos pääministeri on estynyt, hänen tehtäviään hoitaa pääministerin sijaiseksi määrätty ministeri ja tämänkin ollessa estynyt virkavuosiltaan vanhin ministeri.

Paljonko Suomen presidentti saa palkkaa?

Tasavallan presidentin vuotuisesta palkkiosta säädetään laissa, ja palkkio pysyy samana, kunnes eduskunta toisin säätää. 1.3.2012 alkaen tasavallan presidentin palkkioksi oli säädetty 160.000 euroa. Presidentti Niinistön aloitteesta palkkio laskettiin 1.4.2013 alkaen vuoden 2006 tasolle eli 126.000 euroon.

Mikä on presidentin koiran rotu?

Jenni Haukio esitteli presidenttiparin uuden lemmikin viestipalvelu Twitterissä. Presidenttiparin koiranpennun nimi on Osku. Oskun rotu on tenterfieldinterrieri. Presidenttiparin edellinen koira oli bostoninterrieri.

Mitä jos presidentti ei allekirjoita lakia?

Tasavallan presidentti päättää vahvistaa lain ja allekirjoittaa sen. Jos presidentti ei vahvista lakia, se palautuu eduskunnan käsiteltäväksi. Oikeuskansleri valvoo päätöksenteon laillisuutta tasavallan presidentin esittelyssä. Lain vahvistamisesta tiedottaa yleensä ministeriö.

Missä presidentti asuu?

Mäntyniemi (ruots. Talludden) on vuonna 1993 valmistunut Suomen tasavallan presidentin virka-asunto. Mäntyniemi sijaitsee Helsingin Meilahdessa.

Missä presidentti työskentelee?

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari työskentelee Helsingissä tasavallan presidentin virka-asunnossa Mäntyniemessä; tai osoitteessa: Pohjoisesplanadi 1, 00170 HELSINKI olevassa kiinteistössä, jota kutsutaan Presidentinlinnaksi; taikka kesä – elokuussa Kultarannassa Naantalissa.

Mitä tapahtuu presidentin esittelyssä?

presidentin esittelyssä. Presidentin esittelyssä presidentti johtaa puhetta, ja esittelijänä toimii se ministeri, jonka toimialaan asia kuuluu. Tasavallan presidentin tehdessä päätöksiä valtioneuvostossa tulee vähintään viiden ministerin ottaa osaa käsittelyyn ja oikeuskanslerin olla läsnä.

Kuka on Suomen nykyisen presidentin puoliso?

Luettelo Suomen presidenttien perheistä

presidenttipuoliso tpr:n puolisoavioliitossa
K. J. Ståhlberg 1919−1925Hedvig Ståhlberg1893–1917
Ester Ståhlberg1920–1950
L. K. Relander1925−1931
Signe Relander1906–1942

Mistä tietää onko presidentti paikalla?

Presidentinlinna on Suomen tasavallan presidentin edustusasunto Helsingin Kruununhaassa Kauppatorin laidalla.

Presidentinlinna.

Presidentinlinna Presidentens slott
SijaintiKauppatori, Kruununhaka
Koordinaatit60°10′06″N, 024°57′22.5″E
Valmistumisvuosi1820
SuunnittelijaPehr Granstedt

Mistä tietää onko presidentti Kultarannassa?

Presidentin ollessa paikalla Kultarannan tornissa liehuu Tasavallan presidentin lippu. Lipun nostaa venekuljetuksista vastaava aliupseeri.

Minkä ikäisenä saa solmia avioliiton presidentin erityisellä luvalla?

Aiemmin oli mahdollista, että oikeusministeriö myönsi erityisestä syystä luvan mennä alaikäisenä naimisiin, mutta poikkeuslupamenettely kumoutui 1. kesäkuuta 2019 alkaen, ja avioliiton voi solmia vain 18 vuotta täyttänyt.


Leave a Reply

Your email address will not be published.