Jääkärinmarssi

29.04.2013 8:10

Olin lauantaina Mikkelin kongressi-ja konserttitalo Mikaelissa Veteraaninpäivän juhlassa. Jo monena vuonna olen saanut olla mukana ja joka kerta tunnelma on hieno. Muutamana vuotena olen saanut aveciksini poikani ja tänä vuonna seuralaisena oli talvisodan aikana syntynyt ja samalla sotaorvoksi jäänyt äitini.

Tänä vuonna Mikaelissa oli poikkeuksellisen vähän väkeä, osasyynä saattoi olla se, että kansallinen veteraanijuhla pidettiin Jyväskylässä, joka mikkeliläisittäin on lähellä. Varmasti moni vieras päätyi sinne.

Paikalla oli kuitenkin paljon tuttuja, veteraanipäivä on monelle meistä tärkeä päivä ja antaa mahdollisuuden hiljentyä hetkeksi kunnioittamaan sotien uhreja. Savon sotilassoittokunnan soittama Jääkärinmarssi tekee juhlasta juhlan.

Ensi vuonna kansallinen juhla järjestetään Mikkelissä. Asiasta tekee virallisen päätöksen tänään kaupunginhallitus ja valmistelut on jo lauantaina kuulemani mukaan pitkällä. Uskon, että juhla on hintansakin väärtti.

Kommentoi