Kuulovammaisten palveluiden turvaaminen kuntien takaisinsoittopalvelussa

15.05.2012 13:58

KIRJALLINEN KYSYMYS

Eduskunnan puhemiehelle

 

Kuntien sosiaali- ja terveydenhuollossa on siirrytty tai ollaan siirtymässä ajanvarauksessa automaattiseen takaisinsoittopalveluun, jolloin asiakas voi ruuhkatilanteessa jättää soittopyynnön, johon henkilökunta vastaa myöhemmin. Järjestelmällä pyritään vähentämään jonotusaikoja.

Automaattinen takaisinsoittojärjestelmä toimii kuitenkin erittäin huonosti tilanteissa, missä kuulovammainen varaa aikaa tulkin tai tekstipuheluiden välityspalvelun kautta. Tulkki ei voi jäädä odottamaan takaisinsoittoa epämääräiseksi ajaksi, eikä kuulovammainen asiakas voi itse vastata puhelimeen.

Automaattisen takaisinsoittojärjestelmän rinnalla pitäisi olla mahdollisuus ajanvaraukseen myös tekstiviestillä tai sähköpostilla, jotta kaikilla kansalaisilla olisi yhdenvertaiset palvelut käytössään. Joissakin kunnissa asia on jo ratkaistu, esimerkiksi Vantaalla ajanvarauksen voi hoitaa tekstiviestillä ja Mikkelissä verkon kautta pankkitunnuksilla, joten rinnakkaiset vaihtoehdot ovat teknisesti täysin mahdollisia.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

 

Onko hallitus tietoinen takaisinsoittopalvelun ongelmista ja mitä se aikoo asialle tehdä?

 

Helsingissä 9 päivänä toukokuuta 2012

Pauliina Viitamies /sd

Kommentoi