Viitostie venyy yhä

25.03.2012 10:23

Valtakunnassa toteutettavat liikennehankkeet vv 2012-2015 päätettiin pitkällisen väännön jälkeen viime torstaina julkistetun paketin myötä. Etelä-Savolle ja koko itäiselle Suomelle tärkeä viitostie sai 20 miljoonaa euroa. Summa on iso ja tyhjää toki parempi.

Myönnetyllä rahasummalla tehdään Mikkelin kohdalla olevaan ohitustiehen muutama liikenneturvallisuutta parantava uusi ramppi eli sinänsä tarpeeseen tulee tämäkin raha.

Pahimpana ongelmana olemme kuitenkin nähneet mutkikkaan ja mäkisen tieosuuden välillä Mikkeli-Juva. Onnettomuudet tällä tiellä ovat rajuja ja lähes viikoittaisia. Tähän pätkään ei nyt siis vieläkään rahaa saatu.

Tarvittava kokonaissumma välille Mikkeli-Juva olisi ollut 100 miljoonaa euroa. Sen myöntäminen nyt kokonaan olisi varmistanut hankkeen etenemisen vaiheittain Mikkelistä aina Juvalle asti. Nyt paloiteltuna hanke myös etenee pätkittäin ja tarkoittaa sitä, että seuraavalla hallituskaudella on taas tapeltava loppusumman puolesta.

Kulissien takana tehdään näet valtavasti työtä oman maakunnan tiehankkeiden puolesta ja niin nytkin oli tehty. Meidän 100 me oli vielä päätöstä edeltävällä viikolla mukana listoissa, mutta viime hetken kuppaus vei meidän rahat muualle.

Tiedän, niinkuin kaikki lehtiä lukevat muutkin, että jotkut maakunnan ja kaupungin kokoomuslaiset pitivät parempana vaihtoehtona hankkeen pilkkomista ja Mikkelin kohdan varmistamista. Kauppaa on siis kymiläisten kanssa jo käyty, nähtäväksi jää, mitä on saatu palkaksi.

Kommentoi